Scandinavian Cosmetics Group - Beauty is a choice English | Dansk
Clarins

Jenna Courtin-Clarins avslöjar: ”Det här är mina favoritprodukter!”

 

Kanske är hon ganska okänd här i Sverige, men hemma i Frankrike är Jenna Courtin-Clarins en av de mest omskrivna it-kvinnorna.

Jenna har tillsammans med sin tvillingsyster Prisca och sina kusiner Clarie och Virginie närmast nått kultstatus. Inte bara för att de samtliga är framgångsrika och chica, de är också barnbarn till Jacques Courtin-Clarins som grundade Clarins år 1954. Idag är de engagerade arvtagerskor till familjeföretaget, fast beslutna att fortsätta följa sin farfars vision om att använda kraftfulla ingredienser från växtriket i hudvårdsprodukter.

Hur var det att växa upp tillsammans med ett av världens största skönhetsmärken?
– Clarins är en del av mitt DNA. Att växa upp tillsammans med Clarins och resten av min familj har fått mig att inse hur viktigt det är att kombinera skönhet med en hälsosam livsstil. Skönhet, hälsa och motion är alla sammankopplade med varandra. Jag är särskilt medveten om allting som min farfar Jaqcues lärde mig: hur du bäst applicerar våra produkter, hemligheterna bakom växter och oljor, att äta hälsosamt med mycket fisk och grönsaker, undvika solen runt lunchtid, alltid smörja in huden med solskyddsfaktor och avsluta alla duschar med kallt vatten och Clarins Tonic Oil.

När Clarins började använda växter som ingredienser i hudvård var det en helt unik idé, idag har många andra märken valt att gå samma väg. Vad är det som är så bra med att använda växter i skönhetsprodukter?
– Växter innehåller så många hemligheter och fördelar, de är också helt naturliga. Växter har använts för att förebygga olika tillstånd eller som botemedel sedan urminnes tider. Clarins använder vad naturen erbjuder oss.

Vilka är dina favoritprodukter från Clarins stora sortiment?
– Beauty Flash Balm, jag använder den som en 10-minuters mask varje morgon. Jag bär också alltid med mig Hand Treatment i väskan, den doftar likadant som när den först lanserades. Min bästa läpprodukt är Instant Light Lip Perfector i nyans 06 Rosewood Shimmer. Jag älskar doften, färgen och dess återfuktande egenskaper! Min favoritprodukt för kroppen är Tonic Oil, den använder jag varje dag.

 
Produkter i artikeln
Rekommenderat
NYHET

Terre D’Hermès Eau Intense Vétiver

Originaldoftens vitala energi har förädlats ända upp till korken.

NYHET

BOSS THE SCENT Private Accord

Upplev verklighetens kraft med BOSS THE SCENT

NYHET

Gucci Bloom Acqua di Fiori

Lyfter fram det vackra i omedveten oskuldsfullhet.

Radiant Lift Concealer

Max Factor Radiant Lift Foundation

Scandinavian Cosmetics får tillskott till den växande hudvårdsportföljen

SENSAI Lash Volumiser 38°C Mascara

AZZARO Wanted by night

Adjö, synliga porer