Scandinavian Cosmetics SE - Beauty is a choice GROUP | DK | NO
NYHET

Le Couvent - Eaux de Parfum Singulière

 

Louis Feuillée var botanist hos Ludvig XIV och upptäcktsresande och han älskade naturen. Han iakttog det sinnliga, och de djurteckningar som han med tunt bläck skissade, vittnar om hans beundran för denna ymniga värld, som är fullständigt äkta och inte döljer något utan försiktigt blottar sig.

Le Couvent des Minimes har inspirerats av dessa bilder av en fantastisk fauna, och har skapat eleganta och uppriktiga doftupplevelser som fångar rörelsen och andan hos djuret.

Under ledning av Jean-Claude Ellena, en av världens främsta parfymskapare, har man tagit fram Eaux de Parfum Singulière – de unika parfymerna, med fem överraskande dofter som illustrerar fem olika djurgestalter.

De naturliga ingredienserna har valts ut för sin kraftfullhet och sina unika egenskaper, och har med stor skicklighet vävts samman. Det har gett de här dofterna en förfinad stil, på samma gång nedtonad och framträdande, som återspeglingar av deras fängslande personligheter.

“Det viktigaste är att välja fina ingredienser, för det är med hjälp av dem som illusionen skapas, och de behöver inte förskönas”

NUBICA - Lejonhonans sensualitet
Mitt ute på savannen – den brännande solen håller på att gå ner och lämnar kvar en vibrerande ockrafärgad jord. En kropp i rörelse, en sensuell skugga, ett dämpat steg – en lejoninna går genom den dammfyllda varma luften. Doften av vanilj och tonka uppenbarar sig som en sinnlig lejonlik njutning. Vibrationerna från patschouli frammanar känslan av ett kattdjur på väg att kasta sig fram. Lejoninnan med sin sensuella kraft.

LYSANDRA - Fjärilens graciösa rörelse
Vid kanten till en skogsglänta, ett milt ljus som strilar in på den nyvakna naturen. Fjärilen fladdrar i vinden, landar på blommorna och dansar sin egen vals. Den nuddar vid allt och sprider vällustigt det mjuka pudret med sina vingar. En flyktig doft av Jasminum grandiflorum och små stänk av mandarin och labdanum virvlar fram och tillbaka. Fjärilens utsökta doftspår.

HATTAÏ - Varghonans instinkt
Långt bort i fjärran, ogenomtränglig skog så långt ögat når. Ett förtrollande landskap, en glödande mantel. Marken är täckt av rödskimrande löv. Plötsligt bryts tystnaden av varghonans mäktiga steg. I halvdunklet visar naturen sin kraft: en doft av ambraträ, en aning kakao, mjuk brännande rosépeppar. Varghonans undanglidande karaktär.

 

SAÏGA - Antilopens elegans
I utkanten av stäppen, bortom de enorma viddernas glest bevuxna natur, avtecknar sig en kvinnlig silhuett i fjärran. Antilopen hoppar smidigt, ser ut att bara nudda vid marken, ljudet av den trummande galoppen genljuder som en melodi. En förfinad hjärtton av hundrabladsrosen, Rose Centifolia, omsluten av en utsökt ton av cederträ. En bräcklig skepnad, där den fruktiga och lätt busiga tonen av svartvinbärsknopp påminner om att det finns en intensiv själ under det milda skalet. Antilopens subtila elegans.

HELIACA - Örnens kraft
Längst upp i de flera hundra år gamla träden, en orolig rörelse, muller som av ett avlägset åskväder. Örnen sitter högt över detta landskap, övervakar sitt territorium med sitt skarpa öga. En fläkt av starka kryddor, en blandning av ingefära och kardemumma, sedan framträder plötsligt den ädla kraften från oudträ. Örnens fascinerande kraft.

Rekommenderat
VINNARE

Våra vinnare i Swedish Beauty Awards 2024

Årets damdofter

NYHET

Ariana Grande Cloud Pink EdP

Oändliga nyanser av rosa

NYHET

Verso N°2 Daily SPF 50 with Algica

Mjukgör, lugnar och minskar irritation

Clean Classic Spring Breeze EdP

Jorgobé Self-Tan Antioxidant Drops

FILORGA Time-Filler Shot 5XP

SENSAI Awakening Creamy Eye Essence

Clarins Precious Le Sérum vann pris vid Elle International Awards

Clarins vinnare i Tara Beauty Awards