Scandinavian Cosmetics Group - Beauty is a choice English | Dansk
CLARINS

Så får du en lika säker som vacker solbränna!

 

Många av oss drömmer om att få en jämn och vacker solbränna under sommaren, men verkligheten är ofta en annan. Efter en dags solning går huden snarare i blossande och ömmande rött än i gyllene brons.

– Det vanligaste misstaget vi gör är att vi underskattar solen. Eftersom vår hud då inte är redo för solen får den en chock och kan inte försvara sig, vilket medför att vi bränner oss och kanske får bestående solskador i huden, säger Martin Thun som är auktoriserad hudterapeut och utbildningsansvarig för Clarins Sverige.

Att vi svenskar älskar att sola men är mindre bra på att smörja in oss med solskyddsfaktor är tyvärr sen gammalt. Den allmänna rekommendationen är att smörja in hela kroppen varannan timme med 15 ml solcrème, vilket motsvarar ungefär en kupad handflata.

– Använd alltid en högre solskyddsfaktor än vad du har tänkt och glöm inte bort att förbättra skyddet efter cirka 1-2 timmar. Tänk på att solen tar också på molniga dagar, säger Martin Thun.

Hur får jag en säker solbränna?
– Börja med att smörja in dig med våra after sun-produkter ungefär två veckor innan du har tänkt börja sola, eftersom de aktiverar kroppens eget solskydd. Jag brukar alltid rekommendera en solskyddsfaktor på 50 för både ansiktet och kroppen. Då får du ett högre skydd och risken för att du bränner dig minimeras. Du får faktiskt färg, även om du har ett högt solskydd. Dessutom blir din färg jämnare och väldigt mycket mer skonsam, säger Martin Thun.

Vad ska jag göra om jag råka bränna mig i solen?
– Då är det viktigt att du lugnar huden med after sun. Clarins after sun-produkter innehåller ingredienser som reducerar brännskadan och lugnar huden. Din hud känns direkt lugnare och mjukare. Dagen efter är din hud redo att exponeras i solen igen, men lär dig av dina misstag. Ta det varsamt och använd en högre solskyddsfaktor, säger Martin Thun.

Vilka är dina bästa solningstips?
– Passa på att äta lunch i skuggan under de timmarna på dagen då solen är som starkast. Du behöver näring och huden behöver vila. När du sedan går ut på kvällen med en härlig solkysst look kan du använda vår After Sun Shimmer Oil som ger en otroligt fin lyster, tipsar Martin Thun.

 
Produkter i artikeln
Rekommenderat
CLARINS

Serum för sommarfräschör

Fräsch lyster och naturlig, jämn hy hör sommaren till.

TIPS

Bästa Tipsen Inför Bröllopet

Samarbete med Eleven

Tips

Säkra din look inför sommarens festligheter

För en hållbar och fulländad look

Must-have i sommarnecessären

BUS-favorit med härlig textur

Guide: Solskydd som passar dig

LACOSTE L.12.12 EAU FRAÎCHE

Guiden till en gyllene solbränna året om - steg för steg.

BOSS BOTTLED UNITED