Scandinavian Cosmetics SE - Beauty is a choice GROUP | DK | NO
CLARINS

Mjuk vinterhud: Så gör du!

 

Kalla vintervindar och torr inomhus gör huden torr som fnöske.
Återfå och behåll fukten med hjälp av Clarins nya hudvårdsrevolution Hydra-Essentiel!

När termometern visar på minus och kyliga vintervindar viner är det många av oss som skyndar för att värma oss inomhus. Vi springer huttrande till bussen, rusar ut på lunchen och mellanlandar kanske på förskolan eller gymmet innan vi väl kommer till hemmets lugna vrå. Men den ständiga växlingen mellan varm och iskall luft gör inte bara att dina kinder får en rosig färg, den medför också att huden blir yttorr.

– Din hud kan bli yttorr när som helst, men tillståndet är vanligast på vintern. Då rör vi oss mellan kall utomhusluft och konstgjord varm inomhusluft flera gånger om dagen, vilket gör att huden utsätts för klimatchocker, säger Martin Thun som är auktoriserad hudterapeut och utbildningsansvarig för Clarins Sverige.

Clarins forskarteam har kommit fram till att huden kan få upp till 17 klimatchocker om dagen. Inte undra på att ansiktet stramar! För att hjälpa huden att behålla sin fukt och smidighet innehåller Clarins nya hudvårdsserie Hydra-Essentiel bland annat extrakt av ekologisk fjäderkalankole från Madagaskar. Hydra-Essentiel erbjuder fyra olika hudcrèmer, skräddarsydda för att passa alla hudtyper. Men vad är då skillnaden mellan att ha en torr och en yttorr hud?

All hy kan delas upp i fyra olika hudtyper: fet, normal, torr och kombinerad hy. Har du en torr hudtyp har du brist på fukt och fett i huden. Att vara yttorr är i stället ett så kallat hudtillstånd, vilket är vanligt bland alla hudtyper – också den torra. Då täcks huden av ett lager blockerande och torra hudceller, vilket medför att huden inte kan andas.

– För att avgöra om du har en torr hy eller är yttorr kan du känna på huden framför en spegel. Tryck lätt på huden med ett finger. Har du en torr hy kommer det att kännas strävt och stramt i huden, också efter ansiktstvätt. Är du istället yttorr kommer det att strama i huden runt fingret och bildas små linjer, berättar Martin Thun.

För att undvika att bli yttorr och hålla den torra huden mjuk och smidig är det viktigt att använda återfuktande hudvårdsprodukter. Skrubba också huden regelbundet med en skonsam peeling för att få bort torra hudceller.

– Använd alltid milda produkter som inte torkar ut. Investera i ett återfuktande serum som jobbar på djupet, som nya Hydra-Essentiel Bi-Phase Serum. Glöm inte heller att applicera fuktmasker ofta, tipsar Martin Thun.

 
Rekommenderat
NYHET

Verso N°2 Daily SPF 50 with Algica

Mjukgör, lugnar och minskar irritation

NYHET

Clean Classic Spring Breeze EdP

Inspirerad av naturens förnyelse och uppvaknande

NYHET

Jorgobé Self-Tan Antioxidant Drops

Förvandlar din ansiktskräm till en self-tanner

FILORGA Time-Filler Shot 5XP

SENSAI Awakening Creamy Eye Essence

Clarins Precious Le Sérum vann pris vid Elle International Awards

Clarins vinnare i Tara Beauty Awards

Water Drench® Hyaluronic Cloud Rich Barrier Moisturizer

Dolce&Gabbana Devotion