Scandinavian Cosmetics Group - Beauty is a choice English | Dansk
CLARINS

5 steg som smarta soldyrkare aldrig hoppar över

 

Efter en lång och mörk vinter är vårsolen äntligen tillbaka. Att sola smart, med effektivt UV-skydd, ger dig en lika vacker som säker och mer hållbar solbränna.

1. Smörj in dig noga
Applicera din solcrème innan du börja sola, helst minst en halvtimme innan du ger dig ut. På så sätt hinner solcrèmen få fäste i huden och skyddar ännu bättre. Visste du att den allmänna rekommendationen är att smörja in hela kroppen med 15 ml solcrème, vilket motsvarar ungefär en kupad handflata, varannan timme? Blir du blöt, svettig eller torkar av huden behöver den dessutom en ny dos solcrème för att vara ordentligt skyddad från solskador.

2. Sola sakta
Börja med en solskyddsprodukt som har hög SPF och ta det lugnt med solen i början. I skuggan minskar risken för solskador och din hud får en mer hälsosam chans att utveckla en fin färg. Clarins solskyddsprodukter innehåller mineralfilter, vilket innebär att de absorberar både UVA- och UVB-strålar så att du kan vistas längre i solljuset utan att bränna dig. Tack vare Phyto-Sunactyl 2 Complex – ett komplex framtaget av Clarins forskarteam och bestående av bland annat oliver, ärtor och kassiaträd – får huden ett djupgående skydd.

3. Var inte sparsam
De allra flesta applicerar för liten mängd solcrème, alldeles för sällan. Smörj in dig med dubbelt så mycket solcrème som du tror dig behöva och dubbel så ofta, så slipper du bränna dig. Många tror tyvärr att huden blir brunare av att sola utan solskydd, vilket är helt fel. Att sola utan solcrème kan inte bara leda till malignt melanom, du kan även få estetiska skavanker/skador/missfärgningar mm i huden. Det som direkt yttrar sig som ömmande och fjällande hud kan efter några år uppenbara sig som rynkor och pigmentfläckar.

4. Sitt i skuggan
Solens strålar når även in under parasollet och ger huden en mer hälsosam chans att bygga fin färg utan ömmande solskador. Låt dig inte luras av att vårsolen känns svagare än sommarsolen, för det är den inte. Solens strålar är lika skadliga för din hud, oavsett årstid.

5. Gör något annat mitt på dagen
Skippa solen helt mellan klockan 11 och 14, då strålarna är som starkast och risken för solskador är som störst. Vila i skuggan, njut av en bra bok och gläd dig åt det faktum att ditt solskydd inte bara erbjuder det bästa som växtriket har att erbjuda, Clarins solskyddsprodukter är dessutom toppsäljare.

 
Produkter i artikeln
Rekommenderat
Nyhet

Bvlgari Splendida

En ny doftsamling

Nyhet

Max Factor Masterpiece Nude Palette

Ny Färg Rose Nudes

Nyhet

Max Factor Creme Bronzer

För en naturligt solkysst finish

Scandinavian Cosmetics tar hem nytt prestigeuppdrag

Tävla med MAX FACTOR

Tweezerman Brow Shaping

Bioeffect Eye Mask

SENSAI Silky Bronze

Möt sommaren med naturliga dofter från 100BON