Scandinavian Cosmetics Group - Beauty is a choice English | Dansk
CLARINS

5 skönhetsknep att låna från franska kvinnor

 

Avundsvärt stylish och naturligt chic. Skönhet på franska handlar lika mycket om väl avvägda beautyrutiner som en avslappnad inställning till desamma.

Frankrike är inte bara berömt för sina fantastiska ostar, välsmakande viner och randiga modeplagg. Landet är också hemort för många av vår tids största skönhetsikoner, som Brigitte Bardot, Caroline de Maigret, Charlotte Gainsbourg, Marion Cotillard, Jane Birkin, Vanessa Paradis… Listan kan göras lång.

Fransk skönhet är också någonting som många av oss drömmer om och eftersträvar, inte minst eftersom den känns så naturlig, ledig och samtidigt makalöst elegant. Perfekt hud, svart eyeliner och klassiskt röda läppar är franska skönhetsattribut som fascinerar och inspirerar.

Hemligheten bakom den franska skönheten? En snabb skönhetsrutin med få, men högeffektiva, produkter. Enligt den franska devisen ska din makeup också framhäva dina personliga attribut, i stället för att försöka dölja eller maskera dem. Uppfriskande, eller hur? Här följer fem franska skönhetsknep som snabbt tar fram den parisiska skönheten i dig.

1. Välmående hud
Välmående hud som trivs utan täckande makeup är a och o i Frankrike. Investera i effektiva rengöringsprodukter och återfuktande crèmer. Lägg gärna till ett serum i din rutin för att få en ännu bättre effekt. Double Serum både skyddar och stimulerar huden.

2. Vacker glöd
Den franska huden är allt annat än en heltäckt historia. Tvärtom föredrar franska kvinnor en naken hud med naturlig glöd. Mirakelcrèmen Beauty Flash Balm tar snabbt bort trötthetstecken och tillför härlig lyster. Applicera efter din vanliga dagcrème.

3. Svarta ögon
Den nattsvarta kattvingen är ikonisk. Ett franskt tips är att rama in ögonen med en kajalpenna och sedan måla hela ögonlocket för en rockigare sotning. Avsluta med lite vaselin ovanpå, för att ge din ögonmakeup en trendigare känsla. Crayon Khôl har en lång hållbarhet och kan användas som både eyeliner och kajalpenna.

4. Lätt lyster
Franska kvinnor gillar skönhetsknep som fungerar snabbt och enkelt. Lättaste vägen till fin lyster? Applicera ansiktsolja på kindbenen med lätta fingertoppar. Blue Orchid Face Treatment Oil är ett lugnande val som passar alla hudtyper.

5. Röda läppar
En lika fransk som vacker look är att hålla ansiktet helt eller någorlunda fritt från övrig makeup och endast satsa på ett par välmålade läppar – gärna i klassiskt rött. Joli Rouge ger både dina läppar hållbar färg och välbehövlig fukt.

 
Produkter i artikeln
Rekommenderat
TÄVLING

Tävla med CLARINS på vårt Instagram

Vinn en fantastisk ansiktsmask

MAX FACTOR

Colour Elixir Honey Lacquer

Ett 3-i-1 flytande läppstift med inbyggt balm o gloss

CLARINS

Stor guide: Så hittar du rätt foundation för din hy!

Strålande, fräsch och med en vacker jämn ton. Rätt foundation kan göra underverk!

Skräddarsydd täckning med fantastisk lyster!

BOSS The Scent Intense for Her & Him

Hej ansiktet, möt din nya bästa vän!

Bvlgari Goldea The Roman Night EdP

AZZARO WANTED

Ungdomens källa, fast på burk